Nieuwegeiner drogeerde collega in Utrechts hotel, deed slaapmiddel in flesje Fristi

Een 29-jarige Nieuwegeiner die een bevriende collega drogeerde, is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. De rechtbank vindt bewezen dat hij stiekem een zwaar slaapmiddel in haar drankje deed, toen ze voor het maken van foto’s voor social media hadden afgesproken in een Utrechts hotel. De man moet de vrouw ruim 11.000 euro schadevergoeding betalen en hij mag geen contact met haar hebben.

Voor de fotosessie boekte de man een hotelkamer op de bovenste verdieping van het Hampton by Hilton in winkelcentrum Hoog Catharijne. Hij zette van tevoren een flesje Fristi voor de vrouw klaar, waaraan hij het slaapmiddel Temazepam had toegevoegd.

Na het drinken van het drankje werd de vrouw niet raakte niet goed en verloor ze lange tijd het bewustzijn. Toen zij bijkwam voelde zij zich erg slecht. Zij sprak met dubbele tong en verliet wankelend het hotel. Desondanks liet de Nieuwegeiner haar in haar eentje met het openbaar vervoer naar huis gaan. Toen ze daar opnieuw wegraakte, waarschuwden haar huisgenoten de dokter. In het ziekenhuis bleek dat zij een hoge dosis Temazepam had binnengekregen.

Voorbereiding
Volgens de rechtbank is overtuigend bewezen dat het middel tijdens het verblijf in de hotelkamer door de Nieuwegeiner is toegediend. Zo stuurde hij vooraf een berichtje aan de vrouw om te checken of ze van Fristi hield. In de hotelkamer drong hij er bij haar aan om het flesje leeg te drinken, omdat dit een natuurlijke foto zou opleveren. Hij was al voor de afspraak even op de hotelkamer en kan daar toen iets hebben voorbereid.

Tijdens de rechtszitting werd niet duidelijk waarom hij de vrouw zou hebben gedrogeerd. Zij was niet misbruikt. Mogelijk heeft hij onzedige foto’s van haar gemaakt, maar daarvoor is geen bewijs. De verdachte zelf ontkent alle beschuldigingen. Op zijn telefoon zijn geen beelden van de fotosessie gevonden. Wel blijkt hij bestanden op zijn toestel te hebben geweest.

Straf lager dan eis
De uiteindelijke straf is veel lager dan de eis van de officier van justitie. Die eiste twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank vindt dat de man de gezondheid van de vrouw ernstig in gevaar heeft gebracht, maar voor een dergelijke straf moet volgens de rechtbank sprake zijn van zwaar lichamelijk letsel. Dat laatste was in deze zaak niet het geval.

Als de officier van justitie en de verdachte zich niet bij het vonnis van de rechtbank willen neerleggen, moet er binnen twee weken hoger beroep worden aangetekend.

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht / Riks Ozinga

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk